ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - Στο σπίτι η διανομή ρούχων, σχολικών και παιχνιδιών στις ευπαθείς ομάδες της πόλης

dimos athinaiontn Στις φετινές γιορτές, στόχος του Δήμου Αθηναίων είναι να μη λείψει τίποτα από καμία οικογένεια της πόλης και ιδιαίτερα από τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, εκείνους που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε ευπαθείς ομάδες.
Με την ελπίδα να κάνει τα φετινά Χριστούγεννα πιο ανθρώπινα για όλους, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων ενισχύει τις κοινωνικές του υπηρεσίες και πηγαίνοντας πόρτα-πόρτα στις γειτονιές της πρωτεύουσας, προσφέρει ρούχα, παπούτσια, σχολικά είδη και παιχνίδια στους ωφελούμενους του, δηλαδή σε εκείνους που στερούνται ακόμα και βασικά αγαθά της καθημερινότητας.

Περισσότερα: ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - Στο σπίτι η διανομή ρούχων,...

ΚΕΔΕ : Να σταθούμε έμπρακτα αλληλέγγυοι στους μετανάστες και στους Δήμους που σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο της μεταναστευτικής κρίσης

kede 2Μήνυμα του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου με αφορμή τηνΔιεθνή ημέρα Μεταναστών:Η   18η  Δεκεμβρίου   έχει   οριστεί   από   τον   ΟΗΕ   ως   Διεθνής   ημέρα   Μεταναστών.Εμείς   οι   άνθρωποι   της   Τοπικής   Αυτοδιοίκησης   ζούμε   καθημερινά   την   αγωνία   καικαλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των ανθρώπων που αναγκάζονταινα   εγκαταλείψουν   τις  εστίες  τους.   Την  ίδια   ώρα   καλούμαστε   να   στηρίξουμε   και   τιςτοπικές   κοινωνίες   που   σηκώνουν   ένα   δυσβάσταχτο   και   δυσανάλογο   τωνδυνατοτήτων τους βάρος.Η Ελλάδα έχει βρεθεί στο επίκεντρο  της μεγαλύτερης μεταναστευτικής κρίσης πουχωρίζει οικογένειες, μετράει απώλειες, συμφορίζει τα νησιά μας με χιλιάδες άτυχουςσυνανθρώπους μας.

Περισσότερα: ΚΕΔΕ : Να σταθούμε έμπρακτα αλληλέγγυοι στους...

∆. Παπαστεργίου, Πρόεδρος Κ.Ε.∆.Ε.: Για τους ∆ήμους η ηλεκτροκίνηση είναι προτεραιότητα και όχι μόδα

kede 2225 ∆ήμοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εκπόνηση Σημείων Φόρτισης Ηλεκτρονικού Οχήματος, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο Η προώθηση της ηλεκτροκίνησης είναι μια από τις προτεραιότητες που έχουν θέσει η Κεντρική Ένωση ∆ήμων Ελλάδος και οι ∆ήμοι όλης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, 225 ∆ήμοι ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στην διαδικασία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκπόνηση ΣΦΗΟ, κατόπιν πρόσκλησης που εκδόθηκε από το Πράσινο Ταμείο, που χρηματοδοτεί την πρωτοβουλία.

Περισσότερα: ∆. Παπαστεργίου, Πρόεδρος Κ.Ε.∆.Ε.: Για τους...

250 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας

perifereia attikhstn H Περιφέρεια Αττικής σε αυτή την ιδιαίτερη λόγω υγειονομικής κρίσης συγκυρία, στηρίζει τις Μικρές και Πολύ Μικρές επιχειρήσει της Περιφέρειας Αττικής.
Αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2014-2020) θα διαθέσει μέσω ειδικού προγράμματος 200 εκ. €, για να χορηγήσει δωρεάν κεφάλαιο κίνησης σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αττικής, που επλήγησαν οι δραστηριότητες τους λόγω covid.
Παράλληλα, από το ίδιο πρόγραμμα διασφαλίστηκαν επιπλέον 50 εκ. € , με στόχο την αποκλειστική ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.

Περισσότερα: 250 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της...

430 εκατομμύρια ευρώ διαθέτει η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, για τη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας

perifereia attikhstn Πάνω από 430 εκατομμύρια ευρώ διαθέτει η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, για τη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας
Απάντηση της Περιφέρειας Αττικής, στην επιστολή της κας Δούρου σχετικά με τον εορταστικό στολισμό του Λεκανοπεδίου

Περισσότερα: 430 εκατομμύρια ευρώ διαθέτει η σημερινή...