Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο «ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΔΕ ΠΕΛΛΑΝΑΣ 2020»

logo dimou Spartis 1Ο Δήμος Σπάρτης προκηρύσσει τη με Συνοπτικό  Διαγωνισμό επιλογή αναδόχου (άρθ. 117 του Ν.4412/16)  με σφραγισμένες προσφορές και σύστημα προσφοράς το ενιαίο ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό επί των τιμών του τιμολογίου και του προϋπολογισμού, εκφραζόμενα σε ακέραιες μονάδες επί τοις εκατό (%) ,της αριθμ. 2020/066 εγκεκριμένης τεχνικής μελέτης του έργου ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΔΕ ΠΕΛΛΑΝΑΣ 2020», συνολικού προϋπολογισμού 74.4000,00 €.

Περισσότερα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο...

Μια πρόταση για την ΟΧΕ

eshopΗ χώρα εδώ και πάνω από 10 χρόνια ταλανίζεται από την οικονομική κρίση που την οδήγησε στις τελευταίες θέσεις -από πλευράς εισοδήματος- της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την πορεία αυτή ακολούθησε αναγκαστικά και τα χωριά μας, έστω και με χρονοκαθυστέρηση.
Ως σήμερα όμως οι προσπάθειες ανάτασης αποδείχθηκαν ατελέσφορες. Η προσδοκώμενη άνοδος του εισοδήματος, ακόμα και πριν την επιδημία, φαινόταν αναιμική. Τώρα δείχνει ακατόρθωτη, αν δεν έχουμε και πισωγύρισμα.

Περισσότερα: Μια πρόταση για την ΟΧΕ

Ημερίδα του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας στις 28 Σεπτεμβρίου, στη Σπάρτη

 parnonas afisa imerida92020“Διαχειριστικές δράσεις για την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας” είναι το θέμα της εκδήλωσης που ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας διοργανώνει στην Σπάρτη την ερχόμενη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου της λακωνικής πρωτεύουσας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, θα γίνει παρουσίαση από τους επιστημονικά υπεύθυνους των υπό υλοποίηση δράσεων οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση του καθεστώτος διατήρησης οικοτόπων και ειδών.

Περισσότερα: Ημερίδα του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού,...

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στο Καστόρι: Διαβούλευση - Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) Ταϋγέτου

oxe taygetoy kastania copyΟ Δήμος μας στα πλαίσια του σχεδιασμού της Στρατηγικής της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) Ταϋγέτου θα διοργανώσει συναντήσεις διαβούλευσης στις Δημοτικές Ενότητες, ξεκινώντας με τη Δ.Ε.Πελλάνας την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο Καστόρι (κτίριο Μπακή). Θα καθοριστεί άμεσα και το πρόγραμμα των συναντήσεων στις Δημοτικές Ενότητες Μυστρά και Φάριδος.

Περισσότερα: Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στο Καστόρι: Διαβούλευση...

Καστόρειο: Το Τ.Σ. για το παλιό σιντριβάνι

photo 068 copytn Πριν λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 15 Σεπτεμβρίου 2020, το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Καστορείου, στη συνεδρίασή του ασχολήθηκε με το παλιό σιντριβάνι της Καστανιάς. Ομόφωνα τα μέλη του Τ.Σ. αποφάσισαν να κινήσουν τις διαδικασίες για την επανατοποθέτησή του στην πλατεία του οικισμού.
Παραθέτουμε στη συνέχεια την εισήγηση του Προέδρου του Τ.Σ. κ. Β. Λαγανά:

Περισσότερα: Καστόρειο: Το Τ.Σ. για το παλιό σιντριβάνι