250 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας

perifereia attikhstn H Περιφέρεια Αττικής σε αυτή την ιδιαίτερη λόγω υγειονομικής κρίσης συγκυρία, στηρίζει τις Μικρές και Πολύ Μικρές επιχειρήσει της Περιφέρειας Αττικής.
Αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2014-2020) θα διαθέσει μέσω ειδικού προγράμματος 200 εκ. €, για να χορηγήσει δωρεάν κεφάλαιο κίνησης σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αττικής, που επλήγησαν οι δραστηριότητες τους λόγω covid.
Παράλληλα, από το ίδιο πρόγραμμα διασφαλίστηκαν επιπλέον 50 εκ. € , με στόχο την αποκλειστική ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.

Ο στολισμός της Αττικής κοστίζει μόλις το 0,0016%, των όσων δαπανούμε για την υγεία και την επιχειρηματικότητα.
Συμφωνούμε απόλυτα με την κα Δούρου ότι απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί την περίοδο αυτή η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία και των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας.
Αυτός είναι ο λόγος που η δαπάνη μας για το στολισμό της Αττικής την τρέχουσα εορταστική περίοδο, κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αφού ανέρχεται μόλις στο 0,0016% των όσων δαπανούμε για την υγεία και την επιχειρηματικότητα.
Με μέτρο και υπευθυνότητα, χωρίς να προκαλούμε αυτούς που δίνουν την καθημερινή μάχη για να σώσουν ζωές αλλά και να επιβιώσουν, θα φωτίσουμε την Αττική. Με φως θα διώξουμε όσο πιο μακριά μπορούμε το φόβο και την ανασφάλεια που προκαλεί η πανδημία, για να προσθέσουμε αισιοδοξία κι ελπίδα, προσδοκώντας σύντομα την επιστροφή όλων μας στην κανονικότητα.
Σε αυτή την προσπάθεια οφείλουμε όλοι να ενώσουμε δυνάμεις και να αφήσουμε στην άκρη μίζερες λογικές κι άσκοπες αντιπαραθέσεις. Η Αττική μας ενώνει.