ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - Ενωμένη η Αυστραλία! Περισσότερες από 250 εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών της Eλληνικής Eπανάστασης

Greek Orthodox Archdiocese of Australia copytn Η Εθνική Επιτροπή για τη διοργάνωση των εορτασμών με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, στην οποία προεδρεύει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, δημοσιεύει την προκαταρκτική μορφή του Προγράμματος των εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη να πραγματοποιούνται. Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει το Τελικό Πρόγραμμα, δίγλωσσο, τόσο σε ηλεκτρονική, όσο και σε έντυπη μορφή. Η έντυπη μορφή, μάλιστα, θα έχει τον χαρακτήρα επετειακής έκδοσης (booklet), φιλοτεχνημένης και συλλεκτικής.

Περισσότερα: ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - Ενωμένη η...

Bild: Η ΕΕ θα διακόψει από τα μεσάνυκτα τις πτήσεις με τη Μ. Βρετανία

ee flag1Σε διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο προχωρούν πολλές ευρωπαϊκές χώρες μετά την πληροφορία για μετάλλαξη του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία. Ειδικότερα, από τα μεσάνυχτα ανακοίνωσαν πως διακόπτουν τις αεροπορικές τους συνδέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Βουλγαρία, ενώ Αυστρια σχεδιάζει να ακολουθήσει. 

Περισσότερα: Bild: Η ΕΕ θα διακόψει από τα μεσάνυκτα τις...

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: Μέτρα για την αποτροπή νέων γενικών lockdown

covid 19 coronavirus pandemictn Για τρίτη φορά μέσα σε έξι μέρες τα ημερήσια κρούσματα του κορονοϊού στη Γαλλία ξεπέρασαν τα 13.000 ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Συγκεκριμένα οι αρχές κατέγραψαν 13.072 μέσα σε 24 ώρες, τα οποία ανεβάζουν τον συνολικό απολογισμό σε 481.141.
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν υποκύψει από την ασθένεια έφτασε τους 31.459, έπειτα τους 43 νέους θανάτους που ανακοινώθηκαν.

Περισσότερα: ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: Μέτρα για την αποτροπή νέων γενικών...

Pacta sunt servanda – Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται?

eu international lawtn Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τη Συμφωνία για το Κλίμα του Παρισιού, το έκανε λέγοντας ότι δεν θα ενδιαφερόταν για το τι είχε υπογράψει ο προκάτοχός του.
Πολλοί το είδαν ως σαφή παραβίαση του «pacta sunt servanda», το οποίο είναι λατινικό και σημαίνει ότι «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», μια θεμελιώδης αρχή του διεθνούς δικαίου.
Η βρετανική κυβέρνηση πήρε την αντίστοιχη περιφρόνηση αυτήν την εβδομάδα.

Περισσότερα: Pacta sunt servanda – Οι συμφωνίες πρέπει να...

Ιταλία: Πρωτοφανής πτώση της βιομηχανικής παραγωγής λόγω της πανδημίας

industrial buildingtn Συνολική πτώση 29,3% σημείωσε τον περασμένο Μάρτιο, σε μηνιαία βάση, η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat. Πρόκειται για το αρνητικότερο στοιχείο των τελευταίων τριάντα ετών. Σε σύγκριση με τους προηγούμενους εννέα μήνες, η παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του έτους μειώθηκε κατά 8,4%.

Περισσότερα: Ιταλία: Πρωτοφανής πτώση της βιομηχανικής...