ΤΕΕ- Ομόθυμη αντίδραση του τεχνικού κόσμου στη ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας για την εγγραφή αποφοίτων κολεγίων σε επαγγελματικούς φορείς

texniko epimelitirio elladas teetn Την ομόθυμη αντίδραση του τεχνικού κόσμου της χώρας στην πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας που απαξιώνει το επάγγελμα του μηχανικού, το ρόλο του ΤΕΕ και τα διπλώματα των Ελληνικών Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών, αποτυπώνει η απόφαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, της λεγόμενης «βουλής των μηχανικών».
Η σχεδόν ομόφωνη απόφαση του σώματος της Αντιπροσωπείας (με μόλις 2 παρών και χωρίς καμία ψήφο κατά, σε σώμα 220 μελών) αποτυπώνει την αγανάκτηση του τεχνικού κόσμου και τη βούληση των μηχανικών για αντίδραση απέναντι στην διάταξη που ψηφίσθηκε ως αιφνιδιαστική τροπολογία με την οποία προβλέπεται αυτοματοποιημένη, τυπική διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων Κολεγίων και κάποιων ξένων Πανεπιστημίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς.

Περισσότερα: ΤΕΕ- Ομόθυμη αντίδραση του τεχνικού κόσμου στη...

ΔΕΗ: Η αλήθεια για τις αποκοπές ρεύματος. Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΥΓΗ

electricitytn Σε όλη την περίοδο της πανδημίας η ΔΕΗ έχει αποδείξει πως στέκεται δίπλα στους πελάτες της, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας τους και της εξυπηρέτησής τους από απόσταση, εκσυγχρονίζοντας τις υπηρεσίες της. Παράλληλα, έλαβε έγκαιρα γενναία μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης τόσο κατά την περίοδο του πρώτου κύματος της πανδημίας, όσο και στο δεύτερο, εφαρμόζοντας ήδη από την 1η Οκτωβρίου εκπτώσεις για το σύνολο των πελατών της. Μεμονωμένες περιπτώσεις, κατά τις οποίες μπορεί να υπάρξουν προβλήματα με πελάτες σε πραγματική οικονομική δυσπραγία εξετάζονται και επιλύονται άμεσα.

Περισσότερα: ΔΕΗ: Η αλήθεια για τις αποκοπές ρεύματος....

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ:- Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση στη δραματική πραγματικότητα, που η ανικανότητά της έχει δημιουργήσει

kinalΤην ώρα που καταρρέει ο μύθος την πολυδιαφημισμένης ηλεκτρονική σύνταξης, η κυβέρνηση ρίχνει στον Καιάδα χιλιάδες συνταξιούχους. 
Πάνω από ένα χρόνο ο Τομέας Συνταξιούχων και το Κίνημα Αλλαγής καλούσαμε την κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων. Επισημαίνουμε ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. παρέλαβε από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 125.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις και σε ενάμιση χρόνο της έφθασε σε 175.000. Αν δε σε αυτές προστεθούν οι 120.000 εκκρεμείς επικουρικές και τα 60.000 εφάπαξ οι εκκρεμότητες ξεπερνούν τις 350.000 δημιουργώντας έντονο κοινωνικό πρόβλημα επιβίωσης σε χιλιάδες συνταξιούχους και στις οικογένειές του.

Περισσότερα: ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ:- Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση...

Φώφη Γεννηματά: Η Κυβέρνηση έδειξε ασυγχώρητη καθυστέρηση και στη Δυτική Αττική.

fofi tripoliΦώφη Γεννηματά: Η Κυβέρνηση μετά τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα, έδειξε ασυγχώρητη καθυστέρηση και στη Δυτική Αττική.
Με αποτέλεσμα  ένα νέο σκληρό lockdown στην περιοχή.
Σε μια πολύ μεγάλη βιομηχανική περιοχή  και παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών, η Κυβέρνηση άφηνε πλήρως ανεξέλεγκτη την κατάσταση. Με πολλούς εργοδότες να παραβιάζουν τους κανόνες προστασίας των εργαζομένων, ακόμη και να παρανομούν απασχολώντας εργαζομένους σε αναστολή εργασίας.

Περισσότερα: Φώφη Γεννηματά: Η Κυβέρνηση έδειξε ασυγχώρητη...

Π. Χρηστίδης: H κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υιοθετήσει τις δικές μας απόψεις ακόμη μια φορά

kinalH κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υιοθετήσει τις δικές μας απόψεις ακόμη μια φορά, διότι είναι λάθος ο τρόπος που έχει σχεδιάσει το ασφαλές άνοιγμα μετά το lockdown. 
Η στρατηγική της είναι ανύπαρκτη.
Να υιοθετήσει την πρόταση μας. Να κάνει μαζικά τεστ στην κοινότητα.
Σε όλους αυτούς τους Νομούς που εδώ και πάνω από ένα μήνα έχουν πολύ λίγα κρούσματα, θα μπορούσαμε να έχουμε ήδη μπει σε μία οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, βήμα το βήμα και με συνεχείς και εμπεριστατωμένους ελέγχους κάθε 20 ημέρες, ώστε να δημιουργήσει συνθήκες να μπορούν να ανοίγουν και οι όμοροι νόμοι και να υπάρχει μεταξύ τους σύνδεση και ζωντανή οικονομική δραστηριότητα με υγειονομική ασφάλεια.

Περισσότερα: Π. Χρηστίδης: H κυβέρνηση θα αναγκαστεί να...

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Συγκεκριμένους στόχους για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους Απόδημους Έλληνες έθεσε το ΚΙΝΑΛ
  2. Δημ. Τζανακόπουλος: «Ο αγώνας κατά της κυβέρνησης είναι αγώνας υπέρ της δημοκρατίας»
  3. ΝΔ: Προφανή τα ψέματα του κ. Τσίπρα για το σπίτι στο Σούνιο
  4. Αντεπίθεση στο «κόμμα των μεγαλοϊδιοκτητών και των υπερχρεωμένων», όπως χαρακτήρισε τη ΝΔ, εξαπέλυσε ο Αλ. Τσίπρας
  5. Lockdowvn: Έντυπα μετακίνησης σε word και pdf. Τι πρέπει να γράφει η χειρόγραφη βεβαίωση
  6. Μονοφωνία στο δημόσιο λόγο--Άρθρο Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στο site ieidiseis
  7. Ποιος απειλεί περισσότερο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις;
  8. Απάντηση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Ν.Δ.
  9. Όλγα Γεροβασίλη: Επανάπαυση, αιφνιδιασμός και ανεμελιά: το τρίπτυχο του κυνισμού του κ. Μητσοτάκη
  10. Μήνυμα Χαρδαλιά προς τους δημάρχους