ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ- «Με ρυθμούς χελώνας οι προσλήψεις στο ΕΣΥ»


kinalΜε πολύ μεγάλη καθυστέρηση η κυβέρνηση επιτέλους αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη μόνιμων θέσεων ειδικευμένων γιατρών στο ΕΣΥ.
Πάλι με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας». Η πανδημία εξελίσσεται πάνω από 6 μήνες δοκιμάζοντας τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των γιατρών και των νοσηλευτών που υπηρετούν σε αυτό.
Η κυβέρνηση για άλλη μία φορά έδειξε τα αργά αντανακλαστικά της, προκήρυξε τις θέσεις με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, αφού επέτρεψε πρώτα την εξουθένωση του ΕΣΥ και του υπάρχοντος προσωπικού του.


ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘ
Η κατάσταση με την πανδημία έχει ξεφύγει και είναι ορατός ο κίνδυνος να μην υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια στις ΜΕΘ.
Η Κυβέρνηση και πάλι καθυστέρησε, δεν αξιοποίησε κατάλληλα, ως τώρα, ούτε καν τις δωρεές, δεν εκπαίδευσε το απαραίτητο προσωπικό.
Είναι επιβεβλημένο να παρθούν άμεσα μέτρα. Να λειτουργήσουν  όσα "κλειστά" κρεβάτια υπάρχουν. Και να ενταχθούν στον ενιαίο  σχεδιασμό και διαχείριση, και οι μονάδες του ιδιωτικού τομέα.
Τα μεγάλα λόγια του κ. Μητσοτάκη για την αναβάθμιση του ΕΣΥ πολύ γρήγορα αποδείχθηκαν φούσκες, δεν είχαν περιεχόμενο. Όμως δεν είναι δυνατόν να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Πράξεις τώρα πριν είναι αργά.