H Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των fake news για τον κορονοϊό

ee flag1Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της είναι αποφασισμένα να αναχαιτίσουν τις προσπάθειες των παραγόντων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κρίση και να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, ή που διαδίδουν την προπαγάνδα ή το μίσος. Με βάση το σχέδιο δράσης του 2018 κατά της παραπληροφόρησης, απαιτείται πιο συντονισμένη δράση, σύμφωνα με τις δημοκρατικές μας αξίες.

Περισσότερα: H Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των fake news για τον...

Κοινή δήλωση των συμπροέδρων της μικτής επιτροπής ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου

european commission logoΟι συμπρόεδροι της μικτής επιτροπής ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου —ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφτσοβιτς, και ο καγκελάριος του Δουκάτου του Λάνκαστερ του Ηνωμένου Βασιλείου, εξοχότατος Μάικλ Γκόουβ— πραγματοποίησαν χθες πολιτική σύσκεψη με σκοπό να εξετάσουν τα εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της συμφωνίας αποχώρησης. Είναι ουσιαστικής σημασίας να διασφαλιστεί ότι η συμφωνία αποχώρησης, και ιδίως το πρωτόκολλο για τις Ιρλανδία / Βόρεια Ιρλανδία, θα εφαρμόζεται πλήρως κατά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου, δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Περισσότερα: Κοινή δήλωση των συμπροέδρων της μικτής...

Έκθεση για την Ένωση Ασφάλειας: Διατήρηση της δυναμικής για την υλοποίηση βασικών πρωτοβουλιών

european comissionΗ Επιτροπή, εκπληρώνοντας τη δέσμευσή της για τακτική υποβολή εκθέσεων σχετικά με την πρόοδο στον τομέα της ασφάλειας, υποβάλλει σήμερα την πρώτη έκθεση μετά την παρουσίαση της νέας στρατηγικής της ΕΕ για την Ένωση Ασφάλειας 2020-2025 τον Ιούλιο. Η έκθεση προβάλλει τις δράσεις που έχουν αναληφθεί σε επίπεδο ΕΕ στο πλαίσιο των 4 βασικών προτεραιοτήτων: διαχρονικό περιβάλλον ασφάλειας, αντιμετώπιση των εξελισσόμενων απειλών, προστασία των Ευρωπαίων από την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα, και ισχυρό ευρωπαϊκό οικοσύστημα ασφαλείας.

Περισσότερα: Έκθεση για την Ένωση Ασφάλειας: Διατήρηση της...

Αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις στο πλαίσιο του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών της ΕΕ

european flag1 tnΗ Επιτροπή, σε εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και τον στόχο της ΕΕ να καταστεί η πρώτη κλιματικά ουδέτερη οικονομία έως το 2050, εξέδωσε σήμερα αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις στο πλαίσιο του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών της ΕΕ, οι οποίες αφορούν τη λειτουργία του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου μετά το 2021 («κατευθυντήριες γραμμές για το ΣΕΔΕ»).
Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές θα αρχίσουν να ισχύουν την 1η Ιανουαρίου 2021 με την έναρξη της νέας περιόδου εμπορίας του ΣΕΔΕ και αντικαθιστούν τις προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές που είχαν εκδοθεί το 2012.

Περισσότερα: Αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές για τις...

rescEU: Νέο Ευρωπαϊκό σύστημα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών

rescUEtn Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκάλυψε νέα φιλόδοξα σχέδια για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ικανότητας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.
Η πρωτοβουλία αναλαμβάνεται εν μέσω πιο σύνθετων και συχνών φυσικών καταστροφών οι οποίες έχουν πλήξει σοβαρά πολλές ευρωπαϊκές χώρες τα τελευταία χρόνια. Κύριο στοιχείο της πρότασης είναι η συγκρότηση rescEU, εφεδρικών ικανοτήτων πολιτικής προστασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως δασοπυροσβεστικά αεροσκάφη, ειδικές αντλίες νερού, ομάδες έρευνας και διάσωσης σε αστικό περιβάλλον, κινητά νοσοκομεία και ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης.

Περισσότερα: rescEU: Νέο Ευρωπαϊκό σύστημα για την...

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Με μεγάλη πλειοψηφία πέρασε η ενίσχυση του rescEU που εισηγήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης
  2. Με 601 ψήφους υπέρ, 57 κατά και 36 αποχές- Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Τουρκία να τερματίσει αμέσως κάθε περαιτέρω παράνομη έρευνα στην Αν. Μεσόγειο
  3. Κομισιόν: Η γεωγραφία είναι δεδομένη - Μόνος τρόπος επίλυσης των προβλημάτων ο διάλογος
  4. 3η η Ελλάδα στις υποθέσεις των αδιάφθορων της ΕΕ
  5. Τα «Φασόλια Κατταβιάς Ρόδου» / «Λόπια Κατταβιάς Ρόδου» στο μητρώο των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ)
  6. Εν αναμονή κύματος μαζικών απολύσεων στη Γερμανία
  7. Προκλήσεις για τη μελλοντική Κοινή Γεωργική Πολιτική
  8. Καραντίνα μέχρι τέλη του 2020 για τους ηλικιωμένους
  9. Το EU Med Group και η νέα «Ευρωπαϊκή Ένωση του Νότου»
  10. Για τη βελτίωση της πρόσβασης στην ποιοτική εκπαίδευση και την προστασία των παιδιών από την αλλαγή του κλίματος