Σε τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Nikas Ptn Ο απολογισμός των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία “Ιανός” στις διάφορες Περιφέρειες της χώρας αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο συζήτησης στην τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), το πρωί σήμερα, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.
Στην συνεδρίαση μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος -μεταξύ άλλων- στάθηκε και στη σημασία η οποία πρέπει πλέον να αποδίδεται στον σχεδιασμό των έργων αναφορικά με την κλιματική αλλαγή και τα φαινόμενα που την συνοδεύουν.

Περιφερειακό σχέδιο για προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή παρέδωσε στον περιφερειάρχη Π. Νίκα ο ακαδημαϊκός Χρ. Ζερεφός

Lignite Mine Megalopolistn Το περιφερειακό σχέδιο για την προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην κλιματική αλλαγή παρέδωσε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, ο καθηγητής και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Χρήστος Ζερεφός.
Σημειώνεται ότι Χρ. Ζερεφός και η Ακαδημία Αθηνών έχουν αναλάβει την εκπόνηση του περιφερειακού σχεδίου για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η οποία ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε προκειμένου να ακολουθηθούν τα επόμενα στάδια που ορίζει η νομοθεσία.

Περισσότερα: Περιφερειακό σχέδιο για προσαρμογή στην...

Πϊστωση 30.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορονοϊό

perifereia peloponnhsoutn Με προϋπολογισμό 30.000.000 ευρώ εκδόθηκε από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η πρόσκληση της Δράσης “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.
Η υποβολή προτάσεων ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί με την σχετική προθεσμία να λήγει την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι.

Περισσότερα: Πϊστωση 30.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια...

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον νέο πρόεδρο της ΡΑΕ σχετικά με το θέμα του φυσικού αερίου

Nikas Ptn Ικανοποιημένος δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, με τον νέο πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Θανάση Δαγούμα.
Ο περιφερειάρχης, στη διάρκεια της συνάντησης, σήμερα αργά το μεσημέρι, ανέλυσε το σκεπτικό όσον αφορά τις τρεις ενστάσεις που η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει καταθέσει κατά ισάριθμων αποφάσεων της απελθούσας διοίκησης της ΡΑΕ.

Περισσότερα: Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον νέο...

Εργασίες βελτίωσης στον δρόμο Καλαμάτα – Μεσσήνη – Πύλος

roadΣε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες βελτίωσης, κατά θέσεις, του οδοστρώματος της 82ης εθνικής οδού Καλαμάτα – Μεσσήνη – Πύλος, με εγκατάσταση αντιολισθηρού τάπητα σε επικίνδυνες στροφές λίγο πριν την Καζάρμα.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο υφιστάμενης εργολαβίας για την βελτίωση της ασφάλειας κυκλοφορίας στο εθνικό δίκτυο της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Στην δοξολογία για την κατάληψη της Τρίπολης από τους επαναστατημένους Ελληνες θα παρευρεθεί μεθαύριο Κυριακή ο περιφερειάρχης Π. Νίκας
  2. Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο
  3. Θέματα του πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συζήτησε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη
  4. Π. Νίκας, “η Περιφέρειά μας θα πρωτοστατήσει ώστε η τεχνολογική εξέλιξη να έχει στον τόπο μας γόνιμο έδαφος”
  5. Σημαντικές ζημιές από ισχυρούς ανέμους στην Ανω Μεσσηνία
  6. Εξι νέα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στους 368 οι προσβληθέντες
  7. Σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσίασαν στην Τρίπολη εργασίες τους σχετικά με την παρακολούθηση υλοποιούμενων από το ΠΕΠ έργων
  8. Υπογράφηκε η σύμβαση για τις μελέτες της παράκαμψης της Γιάλοβας, στη Μεσσηνία
  9. Υλικό προστασίας από την διασπορά του κορονοϊού παρέδωσε η Π.Ε. Λακωνίας στους επαγγελματίες των ταξί
  10. Συνάντηση για την πορεία υλοποίησης αθλητικών έργων Μεσσηνίας