Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» για ακόμη μια μέρα η πρωτεύουσα -213 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής

corobavirus copyΣτο «κόκκινο» βρέθηκε για ακόμη μια μέρα η πρωτεύουσα, καθώς συγκέντρωσε περισσότερα από τα μισά κρούσματα της πανδημίας σήμερα.
 «Πρωταθλήτρια» αναδείχθηκε και σήμερα η Αττική, καθώς στην Περιφέρεια εντοπίστηκαν και πάλι πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Πέμπτης, ανακοίνωσε επιπλέον 342 κρούσματα της πανδημίας στη χώρα μας.
Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16.627, εκ των οποίων το 55,7% άνδρες, ενώ 2.726 (16,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6.915 (41,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Μάλιστα, από τα νέα περιστατικά, τα 213 καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων τρία συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ επτά αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς τους πολίτες, σημείωσε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα της πανδημίας, χωρίς την επιβολή lockdown.
    «Lockdown σημαίνει κλειστές επιχειρήσεις και ανεργία. Λιγότερα δημόσια έσοδα και μεγάλη ύφεση. Κυρίως, όμως, lockdown σημαίνει κοινωνική μεροληψία. Γιατί η ακίνητη οικονομία κινητοποιεί ανισότητες. Όπως και τα κλειστά σχολεία φέρνουν μόνο κλειστά μυαλά. Άλλωστε, κάθε οριζόντιος περιορισμός είναι άδικος. Γιατί εξισώνει διαφορετικά βάρη επάνω στις πλάτες όλων. Ας αποφύγουμε, λοιπόν, μία δεύτερη τέτοια εμπειρία» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
ΠΗΓΗ: https://sputniknews.gr/ellada/202009248342656-protia-xana-gia-tin-attiki-shedon-ta-misa-krousmata-simera-stin-perifereia/