Η Παιδεία στη χώρα των θαυμάτων

childrenstn ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ περάσει ούτε πέντε μέρες από το θαύμα που συνετελέσθη στο δήμο Αθηναίων, κατά δήλωση του πιο αρμόδιου, του ίδιου του δημάρχου Δ. Αβραμόπουλου και στην, κατ' άλλους, "χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας" συνετελέσθη και δεύτερο θαύμα. Αυτή τη φορά μείζον και εντυπωσιακότερο του πρώτου. Οι μαθητευόμενοι μάγοι του νεοκαπιταλισμού, επέτυχαν ό,τι εδώ και χιλιάδες χρόνια προσπαθούσαν γενεές επί γενεών, δηλαδή τη βελτίωση του ανθρώπινου εγκεφάλου μεγάλης μερίδας των μαθητών των σχολείων της επικράτειας, έτσι που εντός μηνών αυτό, το κατ' άλλους αποτυχημένο εκπαιδευτικό σύστημα, παρήγαγε τους αρίστους των μαθητών ανά την υφήλιο.

Περισσότερα: Η Παιδεία στη χώρα των θαυμάτων

Μερικές απαντήσεις σε απορίες για μια συζήτηση που πρέπει να ανοίξει

quantum computingtn nspΜου γράφεις:

Κατά τη γνώμη μου μετά το 2000 και πιο πριν άλλαξαν σιγά σιγά τα δεδομένα παγκοσμίως στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και στις επιπτώσεις της στην εργασία.

Περισσότερα: Μερικές απαντήσεις σε απορίες για μια συζήτηση...

Η εκδίκηση της Ανατολής

refugeestn ΤΗΝ ΩΡΑ που η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει άμεσα μέτρα για την απασχόληση, το ασφαλιστικό και την ανεργία, έστω και αντίθετα με τις επιθυμίες των εργατικών συνδικάτων και τα ΜΜΕ εξακολουθούν να ασχολούνται με την περίπτωση του Αλβανού εφήβου, αναδεικνύοντας μια άλλη όψη της σημερινής πραγματικότητας, την παγκόσμια επικαιρότητα απασχολούν σχετικές ειδήσεις που φέρνουν επιτακτικά στην επιφάνεια το πρόβλημα της μετανάστευσης.

Περισσότερα: Η εκδίκηση της Ανατολής

Η ιστορία της νεοελληνικής μετανάστευσης

Η ιστορία της νεοελληνικής μετανάστευσης, με την έννοια της μετοίκησης είναι τόσο παλιά, όσο και η ιστορία μας. Για λόγους πού κατά καιρούς διαφοροποιούνται, οι Έλληνες “μοιάζει” πάντα να αποζητούν καινούριες πατρίδες με παραδοσιακούς προορισμούς τα παρευξείνια, τα ανατολικομεσογειακά, τα νοτιορώσικα και δυτικοευρωπαϊκά κέντρα, που έγιναν οι πυρήνες μιας ισχυρής διασποράς.

Περισσότερα: Η ιστορία της νεοελληνικής μετανάστευσης

Η κάθοδος των εξαθλιωμένων

Μια παλιότερη δημοσίευση που  αναφέρεται σε ένα σχεδόν αρχαίο πρόβλημα που εξακολουθεί να υπάρχει και σήμερα. Πόσο συμβαδίζουν η ευημερία των σημερινών κοινωνιών με φαινόμενα ακραίας φτώχειας; Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι ζουν σε παρόμοιες συνθήκες; Πού οφείλεται το γεγονός πως στις ΗΠΑ το 2000 το 11.3% του πληθυσμού, ή 31.1 εκατομμύρια ανθρώπων, ζούσε στη φτώχεια; Το άρθρο επιχειρεί μια πρόχειρη προσέγγιση, και μάλλον θέτει ερωτήματα παρά φιλοδοξεί να απαντήσει.

Περισσότερα: Η κάθοδος των εξαθλιωμένων